Часовникът на дядо Николай заплува по вълните на благотворителността

Ролексът на дядо Николай

Прословутият златен ролекс на Пловдивския митрополит Николай е на път да се превърне в златен символ на благотворителността. Великодушният жест на владиката, който обяви, че сваля скъпия часовник от ръката си и го продава, за да плати с парите огромната януарска сметка за ток на пловдивския храм "Света Марина", зарази с благородния си жест и други.

От портала Kmeta.bg обявиха в сряда, че дават 6 хил. лева за ролекса на дядо Николай, който скромно го бе предложил за толкова, колкото е сметката за ток на храма - около 3 хиляди лева (при цена на луксозния аксесоар като нов около 10 хиляди лева). Храмът не може да си плати сметката и от енергото в града заплашват църковното настоятелство, че ще дръпнат шалтера до дни.

От портала, собственост на медийната група "Стандарт нюз", обявиха, че часовникът ще бъде подарен на български абитуриент по повод Деня на славянската писменост и култура 24 май.

Как ще бъде подбран абитуриентът и за какво му е златен владишки ролекс, не става ясно. От портала обаче обясняват, че ще поканят журналистите от централни медии "като бТВ, НОВА, ТВ7, БНТ, вестниците "Стандарт", "24 часа, "Труд", "Монитор" "Телеграф", БГНЕС, БТА, Фокус, Дарик радио , Блиц и др., заедно с кметове на български общини, за да излъчим достойния абитуриент, който да получи златния часовник".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?