Част от булевард "България" е затворен заради строежа на метрото

Част от булевард "България" е затворен заради строежа на метрото

Част от булевард "България" се затваря заради строежа на третия лъч на метрото от 9 март до 31 март 2018 г., съобщиха от Столичната община.

Забранено е влизането на пътни превозни средства по дясната лента и локалното платно на бул. "България" между бул. "Акад. Иван Евст. Гешов" и площад "Ручей".

Движението ще става в две пътни ленти в посочените участъци.

Тролейбусите с номера 2 и 9 ще се движат по променен маршрут.

В посока ж.к. "Борово"  тролеите ще минават от бул. "Акад. Иван Евст. Гешов" по ул. "Григор Начевич", ул. "Отечество", ул. "Кюстендил" и по маршрутите си.

В посока центъра тролеите 2 и 9 ще се движат от ул. "Кюстендил", по ул. "Отечество", ул. "Григор Начевич" (пресичане на бул. "Акад. Иван Евст. Гешов" по новоизградена пътна връзка през зелената площ), бул. "Акад. Иван Евст. Гешов" и по маршрутите си.

Закрива се спирката на "бул. Акад. Иван Евст. Гешов" по маршрута на автобусни линии 64, 102 и 204 след кръстовището на бул. "България" с бул. "Акад. Иван Евст. Гешов" в посока бул. "Гоце Делчев".

Измества се трамвайната спирка на "бул. Акад. Ив. Гешов" с код 0271 на бул. "България" в посока бул. "Гоце Делчев" преди кръстовището с бул. "Акад. Иван Евст. Гешов".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?