Част от източна София ще остане без вода в четвъртък

Част от кварталите в източната част на София ще остане без вода в четвъртък от 12 до 24 часа, съобщиха от дружеството. Причината е подмяна на четири спирателни крана с голям диаметър по Околовръстния път и под резервоар "Изток", които засягат основни отклонения на водопроводите. Ремонтът се прави успоредно с изграждането на метрото към бизнес парка в "Младост".

Временно прекъсване на водоснабдяването ще има в комплекс "София вилидж", местността "Детски град", село Лозен, село Герман – без улиците "Трети март" и "Хан Аспарух", комплекс "Маунтин Вю Ризов", Англо-американското училище и Американския колеж.

Вода няма да има и в квартал "Горубляне”, както и в четирите части на жилищния комплекс "Младост" и по бул. "Цариградско шосе" в участъка от бул."Христофор Колумб" до магазин "Метро".

Живеещите в района между ул. "Михаил Тенев", бул. "Цариградско шосе", бул."Асен Йорданов", бул."Проф. Цветан Лазаров", както и всички захранени откъм бул."Цариградско шосе" ще бъдат с понижено налягане в тръбите от 12 до 24 часа. Това означава, че вода ще имат живеещите до втори етаж.

Ако строителните дейности продължат повече от 12 часа, "Софийска вода" ще осигури водоноски. В село Лозен тя ще бъде пред кметството, в село Герман – на площада, в кв."Горубляне" до бл. 39, а за "Младост" - на паркинга пред аутлет до магазин "Хит".

При необходимост за жк."Младост" 1 и 1А ще се монтира стойка пред Окръжна болница на колелото на тролея.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация на телефон - 0700 12121.

"Софийска вода" предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства.

Споделяне

Още от България