Част от новите ограничители на столичната ул."Граф Игнатиев" са потрошени

Вежди Рашидов: Улицата беше отвратителна, сега е прекрасна

Сн. Offnews

Неизвестни са счупили част от новите ограничители по "Граф Игнатиев" в събота срещу неделя. Призмите с двойно по-малки размери от т.нар. перки на акули бяха представени публично в петък, а поставянето им започна веднага.

Тогава главният архитект на София Здравко Здравков обясни, че пускането на трамвая по Графа зависи от осигуряването на безопасността на хората с ограничителите. Призмите са залепени с полиуретан, който е изключително силен и затова при опит да бъдат извадени се руши и част от настилката. 

От Столична община коментираха пред OffNews, че са подали сигнал в полицията срещу вандалите и няма да толерират подобни действия. 

При ремонта на бул. "Дондуков" неизвестни и досега хулигани вадиха павета от пътната настилка. По околовръстното пък загинаха новозасадени фиданки, които бяха прерязани умишлено в долния край на стъблото. 

Ограничителите, които в момента монтират строителите по Графа, са от гранит и се разполагат на разстояние от 3.40 м по споделеното между пешеходци и трамваи трасе.

В събота работници облечени като Дядо Коледа редяха паваж на ул."Граф Игнатиев". Снимките на строителите в коледни костюми бяха публикувани в групата "Забелязно в София" във "Фейсбук".

След няколкократно отлагане на пускането на трамвая, сега новият срок е това да се случи на 20 декември.

Междувременно председателят на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов заяви, че ,улица "Граф Игнатиев" никога не е била толкова хубава, както е сега.

"Сега има кампания срещу г-жа Фандъкова, която е може би една от най-добрите кметици. Те са забравили, че нямаше детски градини, тя направи над 60. Те са забравили, че улиците ни бяха отвратителни, както и "Граф Игнатиев" беше една отвратителна улица", заяви Вежди Рашидов пред бТВ в неделя.

"Същите тези хора, от които, вече смятам - не те да спасяват София, а държавата да се спаси от тях. Те са едни като навлеци, хора, които нищо не са направили. Дърво не са посадили. Вчерашни хлапета. Аз съм бил в строителни войски, все пак съм построил Правец. Не само знам как се строи...Тази акция да спре, защото е срамна", каза още бившият министър на културата.

Посочи, че "тези момченца" ходят да снимат всяка плочка.

"Аз като строя моята къща 10% от новото строителство ще да е фира и ще го оправя. Те още не са го построили. Ходят всяка плочка да снимат. Е, разбира се, от 5000 плочки една ще бъде дефектна. Ще я сменят", каза Рашидов.

Според него "ръчкането" на този скандал идва от един и същ адрес.

"Мене - не се спряха да снимат всяка плочка и стъкълце на Ларгото, същите тези хора. Адресът е доста соросоиден. Тези, които създадоха модата на протеста и сега вече от платени те станаха мода - безплатни. Да сте видяли някой с мотика и кирка отвънка, с оръдието на труда? Хубави плакати, написани, организирани. Но вече стана безплатно. Просто хората обичат да са видими на екрана, телевизорът много блазни всички, всички искат да са в телевизора", заключи депутатът от ГЕРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?