Част от общинския аквапарк в София вече работи

Сн. БГНЕС

Част от общинския аквапарк "Възраждане" в София вече работи. От вторник отворен за посетители е вътрешният басейн на комплекса, изграден и стопанисван от дружеството "Софийски имоти". Готови са и басейните и водните пързалки на открито. Те ще отворят, когато се оправи времето и има интерес.

Вътрешният басейн беше готов още през март, но заради извънредното положение и мерките срещу коронавируса откриването беше отложено, каза кметът Йорданка Фандъкова, която посети комплекса във вторник. Тя добави, че все още няма кой знае колко желаещи да ползват съоръжението.

Еднократно посещение на плувния басейн е на цена от 9 лева. Деца и ученици ползват 20% отстъпка, а за пенсионери, които посещават съоръжението до 16 часа, цената е наполовина.


Сн. БГНЕС

"По случай откриването, правим промоция, първите сто посетители, които закупят едномесечна карта ще могат да го направят с 20% отстъпка, а първите 100 посетители, които закупят тримесечна карта за плуване, ще ползват 30% отстъпка", съобщиха от управата на парка. Едномесечната карта на пълна цена е 126 лева, а тримесечната струва 340 лева.

В закритата зона има и спа център, който ще бъде отворен, когато разреши министъра на здравеопазването. Цялата закрита зона е готова за работа с изключение на ресторанта, за който се провежда конкурсна процедура, съобщи кметът. 


Сн. БГНЕС

Откритата част се състои от 5 басейна и две пързалки. Аквапаркът е насочен основно към децата.

Изграждането на аквапарка е част от големия проект за разширение на парк "Възраждане". Във водните съоръжения са инвестирани 9.5 млн. лева – 5.3 млн. лева от тях са собствените средства на "Софийски имоти", а останалите са нисколихвен заем от Фонда за устойчиво градско развитие към оперативната програма "Региони в растеж".


Сн. БГНЕС

Преди да направи парка общината води дела за собствеността на имотите, върху които се намира.

Фандъкова препоръча още да се смени името на "Софийски имоти", тъй като скандалната репутация на дружеството предизвиквала негативни асоциации.

Споделяне

Още от България