Част от ракета срещу градоносни облаци падна върху къща в Съединение

Част от изстреляна ракета срещу градоносни облаци е паднала във вторник вечерта върху къща в град Съединение, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Инцидентът е станал около 21.40 часа в квартал “Точиларци“. Нанесени са материални щети на покрива и гредореда на тавана на къщата. Няма жертви или пострадали.

 

Падналата противоградна ракета е била изстреляна от площадка, разположена в село. Правище. Акцията е част от действията на Изпълнителната агенция “Борба с градушките“ за предпазване на реколтата на територията на страната от разразилите бурни порои и падналия град във вторник и сряда.

 

Започнало е отстраняването на нанесените щети с пари на агенция “Борба с градушките”. Уточняват се причините за инцидента.

 

За разбиване на градоносните облаци в страната са изстреляни над 850 ракети. Благодарение на това са намалени до голяма степен нанесените от ураганните ветрове и поройни дъждове поражения върху селскостопанската продукция в защитаваната територия на областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен, посочват от агроведомството.

 

Във вторник от 10 до 3:50 часа екипите на Регионалната дирекция “Борба с градушките” Голям Чардак са обработили 17 градоопасни облака с обща площ 2 060 400 дка. От 15 ракетни площадки са изстреляни над 200 противоградови ракети.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?