Частен собственик плаши с фотокапани плажуващи на Корал

"В имота има поставени фотокапани. Всяка снимка, заснела лице неправомерно навлезло в частната собственост, ще бъде предоставена на РПУ Царево", пише на табелата. Сн. "Да запазим Корал"

Собственикът на частен имот до плажа Корал е поставил предупредителна табела, че ще лови с фотокапани хората, които влизат неправомерно в имота му. За това сигнализираха от сдружението "Да запазим Корал".

Достъпът и използването на плажа от години са повод за конфликти между плажуващи, собственици на частни имоти до ивицата, общината и държавните институции. През миналата година неколкократно местната власт и Министерството на туризма проверяваха плажа за неправомерно къмпингуващи. Хората, разпънали палатки на и до ивицата бяха глобявани.

В началото на тазгодишния сезон достъпът до плажа беше преграден с ограда. Бяха оставени пътеки за минаване на пешеходци, а от Министерството на туризма заявиха, че те са достатъчни, за да се осигури достъп до плажа, тъй че нарушение няма. Според "Да запазим Корал" обаче препятствията по пътя към плажа преч(ат на хора с детски или инвалидни колички например.

От сдружението смятат, че частният собственик няма право да загражда земята, тъй като на нея има дюни, които по закон са изключителна държавна собственост. Те обаче не са нанесени в кадастъра, а заради липсата им там, проектът на общ устройствен план на община Царево позволява застрояването им.

В последните дни пътят до плажа беше допълнително затруднен, след като на него беше изсипана купчина пръст. Сега се появи и предупреждение, че нарушителите на частната собственост ще бъдат снимани и предавани на полицията в Царево.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?