Частна фирма ще търси безследно изчезналия преди четири години малайзийски самолет

Досегашното издирване на останките от самолета беше безуспешно

Правителството на Малайзия съобщи, че е дало разрешение на частна компания да продължи издирването на останките от полет MH370, повече от четири години след като самолетът, който трябваше да осъществи връзка между Куала Лумпур и Пекин, изчезна безследно, предаде ДПА, цитирана от БТА в неделя.

Министърът на транспорта Лиоу Тионг Лай каза, че кабинетът е одобрил предложението на американската компания "Оушън инфинити" да издирва самолета.

Тя ще претърси зона от 25 000 квадратни километра край бреговете на Австралия, където според експерти може да се е разбил самолетът, и ще получи пари за работата си, само ако го намери.

Малайзия, Китай и Австралия извършиха най-дългото в историята на авиацията издирване - 1046 дни - но през януари 2017 г. прекратиха безплодните си опити да намерят летателния апарат.

Предполагаеми отломки от самолета бяха изхвърлени на о-в Реюнион и на източния бряг на Африка, но досега само за две от тях бе потвърдено, че са от Боинг 777, който изчезна на 8 март 2014 г. с 239 души на борда.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?