Частни и математически гимназии оглавяват класацията на най-добрите училища

Частни и математически гимназии оглавяват класацията на най-добрите училища

Частни и математически гимназии оглавяват класацията на училищата у нас на база представянето на изпитите след 7 клас. Това сочи класация, изготвена от родители, направена на база обобщените данни от изпитите за външното оценяване, поместена в сайта danybon.com.

Таня Рашева, която е родител, прави класацията, а неправителствената организация "Линкс" визуализира успеваемостта на училищата в София в Google Maps – и така всеки може да открие интересуващото го училище на картата и да види неговите резултати.

За класацията са събрани резултатите от матурите по всички предмети на всяко училище и са съотнесени към максималния резултат от 246 точки. Така е изчислено каква успеваемост са постигнали училищата.

Частното образователно училище "Света София“, Софийската математическа гимназия и Математическата гимназия във Варна застават на първите три позиции в класацията на училищата в България.

До 14-тото място в класацията всички училища са или частни или математически гимназии, като на 15-то място се подрежда Италианския лицей в Горна баня.

Цялата таблица според резултатите от матурите можете да видите тук.

В топ 30 попадат още 7 математически гимназии плюс едно основно училище с математически паралелки и 2 частни училища.

Споделяне

Още от България