Частните ветеринари спират протестите, но остават в стачна готовност

До края на месеца Министерството на земеделието и храните обеща да изплати цялата дължима сума за първото тримесечие на частнопрактикуващите ветеринарни лекари, която им се полага по рамков договор. Това стана ясно в сряда след провела се среща на протестиращите ветеринари в агроведомство.

Частниците излязоха на протест пред министерството в сряда, а преди това обявиха ефективна стачка, тъй като досега са им преведени малко над 2 млн. лева, което е 60% от общо дължимата сума за първото тримесечие на годината.

Председателят на Българския ветеринарен съюз д-р Трифон Цветков заяви, че акцията е постигнала целта си. Протестиращите ще останат в стачна готовност, ако исканията им отново не бъдат изпълнени. Засега те ще продължат да изпълняват задълженията си.

Заради стачката на частните ветеринари от вторник официалните ветеринарни лекари в държавните структури по места издават ветеринарномедицински свидетелства за придвижване на животните в страната и въвеждат данните в информационната система на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС).

Споделяне

Още от България