Чавдар Златев е повишен до изпълнителен директор на ПИБ

Чавдар Златев

Чавдар Златев вече е член на управата и изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, съобщиха от кредитната институция.

Банкерът се присъединява към екипа на финансовата институция през 2004 г. като главен специалист в дирекция "Кредитиране на малки и средни предприятия". Скоро след това е повишен в заместник-директор на дирекцията. От 2006 г. до 2009 г. работи като управител на клон "Витоша" на Първа инвестиционна банка.

По-късно става зам.-директор на дирекция "Клонова мрежа", а през 2010 г. е повишен в директор на дирекцията. През 2011 г. е назначен за директор на дирекция "Корпоративно банкиране". Участвал е в разработването и внедряването на редица банкови продукти.

Златев има магистърска степен по "Макроикономика" от УНСС. Специализирал е в Bank of Ireland кредитни продукти и практики, както и в Banco Popolare di Verona съвременни банкови практики.

Освен позицията си в банката, Златев е също така член на управителния съвет на Първа инвестиционна банка - Албания и член на съвета на директорите на "FiHealth Застраховане".

Първа инвестиционна банка е приключила 2017 г. с неконсолидирана печалба в размер на 85 млн. лв. Портфейлът от кредити и вземания се повишава до 5.06 млрд. лв.

Споделяне

Още от Бизнес