Чехи ще подготвят инвестиционния проект за третия метродиаметър в София

Изпълнителният директор на столичното дружество "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев и членовете на Управителния съвет на "Метропроект - Прага" АД Давид Краса и Владимир Сайдъл подписаха договор за изготвянето на инвестиционен проект за третия диаметър на метрото в София, съобщиха от Столичната община.

Договорът се сключва в резултат на проведената открита процедура за възлагане на обществена поръчка. Участъкът, за който трябва да се изготви инвестиционният проект, е с дължина около 21 километра и ще има 23 станции.

За изпълнението на задачата чехите ще получат 3.336 млн. лв. или 2.78 млн. лв. без ДДС. Парите са по линията на Европейския фонд за регионално развитие чрез оперативна програма "Транспорт". Срокът за изпълнение на договора е 30 месеца от влизането му в сила.

В предмета на договора се включват предварителни, прединвестиционни и технически проучвания (разработване на варианти за трасе и подробен проект за избрания вариант), подготовка на документация за изготвяне на оценка на въздействието на околната среда, анализ на разходите и ползите, финансов анализ и подготовка на тръжна документация.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес