Черани: Сакскобургготски иска да намеря купувач за имота му

Пред в. “24 часа” от вторник бизнесменът Пиерпаоло Черани заявява, че Симеон е най-честният човек, когото познава, и отрича някога да е давал на него или на когото и да било от НДСВ пари за изборите миналата година. Черани заявява, че бизнеснамеренията му в България никога не са се осъществили.

Черани признава, че се познава добре с бившия министър в правителството на Сакскобургготски Пламен Петров и има с него съвместно дружество, което никога не било осъществило дейност. За строежа на скандалната детска болница, Черани казва, че наистина довел австрийската фирма “Вамед”, воден от най-добри намерения.  

Казаното от Черани пред вестника е коренно противоположно на прихванатия от италианските служби разговор между него и принц Виктор Емануил, който засяга връзките на Черани със Симеон Сакскобургготски, министрите му и общите “бизнесинтереси” на бившия български премиер и италианеца.

Ето какво казва Черани в разговора си с разследвания за корупция Виктор-Емануил, братовчед на Симеон Сакскобургготски по линията на Савойската династия. Част от стенограмата на разговора между двамата, засягаща Сакскобургготски, бе изнесена от бТВ в понеделник вечерта.

Черани: Пак отивам в България, защото ние имаме телефоните, самолетите, онова, как се казваше, по дяволите. Болницата, диализата.

Виктор-Емануил: Но той иска само да печели от това и толкова.

Черани: Връщам се в България. Ходил съм вече 30 пъти, ще отида и 31-ви, защото иначе не мога, прекалено много пари съм похарчил.

В.-Е.: Кога?

Ч.: Сигурно на 6, 7 и 8 март (тази година – б.р.)

В.-Е.: Той блокира всичко, защото видя, че няма да получи от нас директна парична облага.

Ч.: Не е вярно, защото аз му предложих пари и му дадох и пари за изборите. Спомняш ли си, че отидох в България да му ги занеса? Той взе парите и освен това загуби изборите.

В.-Е.: Не, не, не, със сигурност отиваме. Имаме всички тези неща там, но те са блокирани.

Ч.: Блокирани са.

В.-Е.: Не може ли да го направим без царя?

Ч.: Той е този, който поддържа правителството, разбираш ли? Аз социалистите не ги познавам. Аз си загубих четири или пет години да развеждам министрите му по света.

В.-Е.: Да.

Ч.: И сега пак всичко зависи от него. Аз знам за какво иска да ми говори той. Или иска самолет, или иска да му разреша проблема с онзи негов терен зад къщата му, който струва 100 милиона евро.

В.-Е.: И той какво иска да прави с него?

Ч.: Той иска да намери. Първо иска да получи парите в чужбина, а не в България. Защото той се прави на много готин, но...

В.-Е.: Да.

Ч.: Е той иска аз да му намеря, както вече говорихме, някой, който да купи терена.

В.-Е.: За 100 милиона ли? Не.

Ч.: Да, за сто милиона. Това е огромен имот, който той е получил. Всъщност според мен целият му интерес се състои в това да спаси този свой имот, преди да му го вземат и прави всичко възможно.

В.-Е.: Кой, мислиш, че може да купи терен в България?

Ч.: Има българи, които биха купили веднага, защото неговият терен... Спомняш ли си къде беше къщата?

В.-Е.: Да, да.

Ч.: Имотът е прилепен до магистралата, точно до царския парк. На него може да се строи. Може да се направи. Как се казва? Търговски център, блокове. Това е един от най-красивите райони. Това е бизнес, защото има стотици хектари. Има 150 хектара.

В.-Е.: Да, да, това е голямо нещо. Да, значи това и самолетът. За самолета дори няма и да говорим. Първото нещо, което трябва да направим, е да отстраним този Симеон. Сега разбрах цялата му история.

Ч.: А ти какво мислиш, да отида ли в България?

В.-Е.: Отивай. Виж за последен път. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?