Черна гора посъветвана да продаде телекома си на Матав

Съветът за приватизация на Черна гора официално посъветва правителството на малката република да се съгласи с продажбата на 51.12 % от телекомуникационната компания на Черна гора на унгарската Матав, съобщи Асошиейтед прес.

По време на преговорите с Матав бе определено, че всички елементи, свързани със защитата на държавните интереси и тези на работещите в телекома, са договорени, заяви съветът в декларация и публично посъветва правителството на Мило Джуканович да одобри продажбата на Телекома на предложената цена от 114 милиона евро.

Вероятният позитивен отговор на правителството се очаква в четвъртък, което ще бъде последвано от подписването на договор в петък, заяви Съветът за приватизация.

През януари черногорските власти заявиха, че Матав - главната телекомуникационна компания на Унгария, чийто мажоритарен собственик е германската Дойче телеком, е основният кандидат купувач за черногорския Телеком, предлагайки по-добра оферта от Телеком Словения, сръбския Телеком и австрийския Мобилком.

Освен 114 милиона евро за мажоритарния пакет акции, Матав предложи да инвестира допълнителни 67.28 милиона евро в близките пет години за подобряване на инфраструктурата, линиите, интернет връзките и услугите в балканската република с население от 600 000 души.

По БТА

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?