Черногорец, превозващ близо половин тон канабис, опита да се самоубие на границата

Снимка: БГНЕС

Черногорец, превозващ в камиона си близо половин тон канабис, е опитал да се самоубие, след като пристигнал на ГКПП "Калотина" в неделя вечерта, съобщиха от МВР.

Той пътувал от Черна гора за Турция, като официално превозвал алуминиеви отливки.

Драмата се разиграла, когато шофьорът спрял с камиона си "Ивеко" пред рентгена на граничния пункт. Той започнал да си нанася прободни рани с нож в областта на гръдите. Граничарите веднага извикали линейка, но кабината била заключена отвътре.

В крайна сметка началникът на дежурната смяна успял да се качи през дясната врата и да обезвреди черногореца, като избил ножа от ръката му и го хвърлил през прозореца. Малко преди да изпадне в шоково състояние, шофьорът обяснил, че е решил да се самоубие, защото превозвал голямо количество дрога.

При последвалата митническа проверка в товарното возило са открити чували със зелена тревиста маса, която при теста реагирала положително на канабис. Общото тегло на наркотика било над 464 килограма.

Шофьорът е приет в болница, където е охраняван от граничен полицай. Канабисът е иззет, камионът е задържан на ГКПП "Калотина". По разпореждане на дежурния прокурор случаят ще се разследва от митнически служители.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?