Черногорската опозиция не признава изборната победа на Филип Вуянович

Премиерът на Черна гора Мило Джуканович (вляво) и президентът Филип Вуянович

Черногорският президент Филип Вуянович беше преизбран на поста с 51,2 процента от гласовете на състоялите се в неделя президентски избори, съобщи държавната избирателна комисия късно в понеделник.

След преброяването на 100 процента от гласовете комисията заяви, че кандидатът на опозицията Миодраг Лекич е получил 48,8 процента от гласовете.

Лекич, който твърдеше след затварянето на избирателните секции, че е спечелил изборите с малка преднина, заяви, че няма да се съгласи с трети мандат на Вуянович.

Черногорската опозиция съобщи, че няма да признае изборната победа на подкрепяния от правителството кандидат за президент Филип Вуянович. Представителят на опозицията Горан Данилович заяви, че опозиционният кандидат Миодраг Лекич е спечелил президентските избори в неделя.

"Нашата победа е ясна като бял ден. Никой от нас няма право да признае една изборна измама", каза Данилович.

Изборният щаб на Лекич поиска ново преброяване на бюлетините, тъй като според опозицията е възможна злоупотреба с около 20 000 гласа.

Представителят на черногорския опозиционен блок Демократичен фронт Небойша Медоевич предупреди, че опозицията ще бойкотира парламента и ще организира протести заради обявените резултати от президентските избори.

"Наши доверени хора проверяват изборните материали. Бойкотираме парламента до изясняване на проблема. Ще има и протести. Ще се борим до край за победа", написа Медоевич на профила си в Туитър.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?