Черногорската опозиция призова за улични протести

Миодраг Лекич

Черногорската опозиция призова привържениците си да излязат на улиците с искане за преразглеждане на резултатите от президентските избори на 7 април. Това съобщи на профила си във Фейсбук Небойша Медоевич, един от лидерите на опозиционния Демократичен фронт, като добави, че освен институционните механизми опозицията ще използва и други методи на борба.

"Всеки гражданин, който знае в какво състояние са нашето общество и държава, трябва да защити свободата и демокрацията, честта и достойнството. Започва "черногорската пролет". Ще се видим на улиците", пише Медоевич в обръщението си към избирателите.

Той добавя, че Демократичният фронт няма да бъде съучастник в създаването на "несвободно, нестабилно и неефективно общество".

Според предварителни резултати от преброяването на гласовете, оповестени от Държавната избирателна комисия на 8 април, досегашният президент Филип Вуянович е събрал 51,21 процента от гласовете, а кандидатът на опозицията Миодраг Лекич - 48,79 процента. Демократичният фронт твърди, че е победил неговият кандидат Лекич, който е спечелил 50,5 процента от гласовете срещу 49,5 за съперника му.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани