Чернокож турист бе пребит в центъра на София

Пострадалият Окон Анянихи чакал над час преводач от английски в Шесто РПУ

Снимка: бТВ

Нигерийски турист бе пребит посред бял ден в центъра на София, най-вероятно заради това, че е чернокож, съобщи бТВ.

Финансистът от Лондон Окон Анянихи се разхождал в района на Руски паметник в столицата, когато бил нападнат от непознати

"Разхождах се из града, разглеждах. Бях около Руски паметник и ме нападнаха в гръб. После един непознат ме удари наистина силно в лицето. Като дойдох на себе си очите ми бяха замъглени – не виждах добре. Виждах мъгливо, че стои там. После отново ме приближи. Питах го: Какво не е наред? Защо ме удари? Той просто продължи оттам, откъдето беше дошъл. Видях и втори човек. Не разбрах какво каза и извади малък джобен нож. Опита се да го отвори”, разказва пострадалият.

След това той избягал и опитал да вземе такси до най-близката болница, но и това се оказало проблем.

"Попитах шофьора може ли да ме заведе до болница, защото кървях. Дори не свали прозореца на колата. Само поклати глава отвътре. Аз продължавах да повтарям: Болница, болница. Къде има болница. Той само посочи отвътре посоката”, добави Анянихи.

В крайна сметка туристът стигнал пеша до "Пирогов“, където му промили раната и му били инжекция. Оттам бил насочен към Шесто РПУ, за да подаде сигна. В полицията обаче срещнал нови трудности, след като му се наложило да чака повече от час.

"Когато отидох до полицейското управление, никой не поиска да ми помогне. Бях много разочарован. Трябваше да стоя навън час и половина”, разказа още пострадалият.

От столичната полиция обяснили пред бТВ, че се наложило в районното да викат преводач, който да разпита мъжа на английски. Затова се наложило да чака. Нападателите се издирват. Ако бъдат намерени обаче, пострадалият ще трябва да дойде от Лондон в София, за да ги разпознае и да свидетелства срещу тях.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?