Червен депутат обиден, че МВР поръчало да го оклеветят

Депутатът от БСП Костадин Паскалев обяви чрез специално писмо до медиите в сряда, че иска публично извинение от длъжностите лица от Агенцията за държавни вземания и МВР, които „тенденциозно и неправомерно” са издали заповед за забрана да пътува зад граница, без да го уведомят за това, и пак така са отменили тази заповед, траяла само 2 дни.

Паскалев научил от медиите, че на членовете от управата на фондация „Пирин пее” е била наложена забрана да пътуват зад граница заради неплатен ДДС. Сред тези членове фигурирало и неговото име. Съобщението в медиите излязло на 23 май и било подадено от Агенцията за държавни вземания и от ОДП – Благоевград. След 6 дни, тоест във вторник, отново чрез медиите било огласено, че забраната за пътуване на депутата била снета. Самият Паскалев не бил член на управата още от 1998 г., но никой от двете ведомства не си бил направил труда да провери този факт или дори да го уведоми за налагането на санкцията.

Според Паскалев тези действия на държавните органи „приличат на политическа поръчка с цел компрометирането му”. Той не назова кой стои зад поръчката. Пред Mediapool депутатът кратко коментира, че е пределно ясен в писмото си кой е възложителят на поръчката.

В последните седмици след избухването на скандала между Румен Овчаров и Ангел Александров Паскалев заговори публично за вътрешните противоречия в БСП и критикува партийни решения, включително и аспекти на правителствената политика. Така той стана част от вътрешната опозиция в БСП, макар че публично се стреми да не бъде причисляван към един или друг лагер в ръководството на БСП

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?