Червена атака срещу водача на листата на ГЕРБ в Кюстендил

Предизборният щаб на БСП излезе в четвъртък с нарочна декларация, в която настоява ГЕРБ да смени водача на листата си в Кюстендил – Валентин Микев заради появила се информация, че е осъждан за "отнет човешки живот". В същото време Микев изпрати до медиите отворено писмо, в което се казва, че "столично печатно издание разпространи информация, касаеща трагичен инцидент от детството ми - инцидент, добре известен на всички, които ме познават, и не само на тях".

"Приемайки предизвикателството да бъда кандидат за народен представител, осъзнавах риска да стана обект на недобронамерени нападки, но не съм предполагал, че някой може дори и да си помисли да използва един нелеп инцидент, случил се преди близо 40 години, за извличане на политически дивиденти", заявява още Микев. Публикацията за миналото му е придружена със съдебно решение за убийство по непредпазливост.

Запознали се с нея обаче от БСП осъдиха "остро присъствието на човек с присъда за убийство в листите на ГЕРБ".

"Националният предизборен център на БСП заявява, че грубо са престъпени всички граници на политическия морал. След като ГЕРБ стана единствената партия, осъдена за купуване на гласове, сега вече е и единствената партия, приютила в листите си осъден за убийство", се казва в декларацията на социалистите.

Според тях това е "гавра с правото" на българите да избират. В българския парламент имат място достойни, почтени и можещи политици.

"Не знам и не искам да знам кой е поръчителят на това писание, но искам да му кажа, че, ако целта му е била само да бръкне в душевната ми рана, то той я постигна. Ако обаче целта му е била да ме прекърши, то нека знае, че не е успял", заявява водачът на ГЕРБ в кюстендилската листа.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?