Червената листа за София без “неуспели полицаи и преуспели мутри”

Червената листа за София без “неуспели полицаи и преуспели мутри”

В листата на БСП за общински съветници в София няма “неуспели полицаи” и “преуспели мутри”, обяви в четвъртък лидерът на социалистите в столицата Румен Овчаров при представянето на кандидатите за Столичния общински съвет. На 61-те номинирани Овчаров препоръча “да не бъдат заложници на лични интереси, да работят срещу статуквото, наложено от Стефан Софиянски и продължено от сегашния кмет Бойко Борисов”.

По думите на червения шеф Борисов е “част от статуквото и от разграбването на  столицата”. В доказателство на твърдението си, Овчаров посочи листата на ГЕРБ, в която са включени много хора от екипа на Софиянски.

Според Овчаров оттук насетне групата на левицата в СОС ще работи столицата да се развива и просперира. Той допълни, че “очаква коректна, отговорна кампания” и заключи, че “времето прикрива следите, но не във всички случаи”.

Столичният БСП-лидер представи и някои от кандидат-съветниците. За десетия в листата - Петър Курумбашев, който бе един от идеолозите на “Гергьовден”, а през 2001 г. движеше предизборната кампания за втори президентски мандат на Петър Стоянов, Овчаров обясни, че е представител на т.нар. гражданска квота.

От тази квота на 18 място е позициониран фолк певецът Сашо Роман (Александър Първанов).

Водачът на листата Георги Кадиев, който доскоро бе зам.-финансов министър, но заради противоречия с Пламен Орешарски напусна поста, каза, че в листата приблизително една трета са жени, почти толкова са и кандидатите до 35 г. В списъка присъстват 12 от досегашните общинари на БСП.

По думите на Кадиев в листата е представен целият спектър от професии, като най-много са инженерите, следват икономисти, юристи, има журналисти и философи, но само един архитект.

От своя страна кандидатът на БСП за кмет на София Бриго Аспарухов заяви, че е убеден, че на 28 октомври левицата ще има 31 общински съветници. “За първи път попадам в тази зала (б. р. на СОС), но ще бъде задълго”, каза Аспарухов. Кадиев го допълни, че в залата на общинския съвет се е провел прословутия априлски реформаторски пленум на БКП през 1956 г. “Оттук са тръгнали промените тогава и сега ще има такива”, коментира той.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?