“Червени” и “сини” земеделци се обединяват

Земеделските партии на Анастасия Мозер (БЗНС - Народен съюз) и на Георги Пинчев (БЗНС) се обединяват. Единението на земеделските сили в страната е необратим процес, който набира скорост, а след провеждането на местните избори ще се състои, заяви в Плевен главният секретар на БЗНС - НС Венцислав Върбанов, след като Управителният съвет на партията прие в събота споразумение за съвместно участие на изборите със земеделците на Пинчев.

След изборите двете партии ще проведат обединителен конгрес.

Делегатите на БЗНС-НС гласуваха поименно за споразумението със структурите на Пинчев, като 47 бяха "за", петима се въздържаха, а четирима бяха “против”.

Заседанието на Управителния съвет на БЗНС на Георги Пинчев ще бъде на 1 септември, след което двете формации ще оповестят кандидатурите си за местния вот.

БЗНС-НС е получил писмо от Любен Божилов, лидер на партия "Никола Петков", който предлага на Анастасия Мозер да поеме лидерството на ръководената от него партия, съобщи още Върбанов. Самата Мозер отсъства от страната и не може да отговори лично на посланието.

Представителката на БЗНС-НС в Европейския парламент Петя Ставрева, която влезе с листата на ГЕРБ, съобщи, че подготвя доклад за състоянието на агросектора у нас, който ще представи в Брюксел.

Споделяне

Още от България