Чешките власти все още не са идентифицирали двамата загинали българи

Чешките власти все още не са идентифицирали двамата загинали българи

Със сигурност вече е установено, че двама от загиналите четирима работници в чешката столица Прага, са българи, предадоха информационните агенции в понеделник. След като бяха извадени телата на загиналите, бе установено, че единият е украински гражданин, защото в него бяха намерени документи за самоличност.

Двама от мъжете, за които се предполагаше, че са българи, са разпознати от работници, с които са били заедно на обекта. Двамата са около 40-годишни, единият бил от Пловдив. У мъжете обаче не са открити лични документи. Предполага се, че са работили незаконно на строежа. Нямат и регистрация в общежитието, където вероятно са нощували.

От фирмата, извършваща ремонтните дейности, твърдят, че всички работници били легално наети от посредническо трудово бюро. Тече проверка кое е бюрото и как е извършено наемането на работниците.

В петък при ремонтни работи в стара сграда в центъра на Прага се срутиха етажи и затиснаха под тонове отломки четиримата работници. Нужни бяха над 30 часа спасителите да достигнат до телата на затрупаните.

Според разследващите работниците не е трябвало да бъдат в сутерена и да извършват каквито и да било дейности там, защото се е налагало специално укрепване. Грешката обаче е на строителната фирма, която може да отнесе сурова глоба, а собственикът ѝ да получи и присъда затвор до 10 години.

Споделяне

Още от Европа