Честваме 138 години от Шипченската епопея

Президентът ще бъде в Габрово, има ограничения на движението в района

Честваме 138 години от Шипченската епопея

Днес честваме 138 години от Шипченската епопея. В тържествата ще участва и президентът Росен Плевнелиев, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

От 20.45 часа на площад "Възраждане" в Габрово държавният глава ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово по случай годишнината от събитията на историческия връх.

Тържествената проверка по повод 138 години от Шипченската епопея е с начало 21.05 часа.

Програмата за отбелязването на годишнината се провежда под патронажа на държавния глава.

По повод националното честване е ограничено движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по първокласния път І-5 (E-85) Габрово – Шипка – Казанлък от 10 до 22 часа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Транзитният трафик ще бъде пренасочван по път II-55 - Проход на Републиката, както следва:
• за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас;

• за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани за Габрово през селата Поповци и  Донино, обходния път на град Трявна – Белица – Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

През прохода "Шипка" ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

Споделяне

Още от България