Четин Казак предложил депутатите да паркират безплатно в цялата страна

Според народния представител идеята е “обща” и одобрявана от колегите му

Четин Казак предлага безплатен паркинг за депутатите. Снимка БГНЕС

Народните представители да ползват безплатен паркинг в цялата страна. Такова предложение е направил депутатът от ДПС Четин Казак пред колегите си от  председателския съвет в парламента депутатът от ДПС Четин Казак, научи Mediapool. Аргументът е, че законодателите вършели твърде много работа с личните си автомобили, а паркирането в “Синя зона” им коствало много пари.

Идеята все още се обсъжда и ако бъде одобрена, може да залегне в правилника на Народното събрание.

Депутатът Четин Казак обясни пред Mediapool, че идеята не била негова, а възникнала на председателски съвет. Хрумването било “общо” и подкрепено от всички. За да защити предложението, Казак заяви, че Столичният общински съвет е отнел безплатния паркинг на Народното събрание.

“Плащаме, за да работим”

“Към момента ние плащаме, за да паркираме пред работното си място, а в същото време общинските съветници, които на практика ни отнеха паркинга, се възползват от възможността, която им се дава от закона да паркират безплатно из цяла София”, обясни Казак.

Според него безплатният режим на автомобилен престой на депутатите не трябва да важи само за територията на София, а за цялата страна. Мотивът е, че депутатите непрестанно пътуват, срещат се с много хора и разходът за такса паркинг е твърде висок за техния стандарт.

Казак добави още, че в момента “дори санкционират" депутатски коли на "Синя зона”. По думите му не веднъж е имало случаи, в които залисани от работа народните избраници забравяли да пратят есемес за платения паркинг пред парламента, вследствие на което на колите се поставяли скоби, или ги вдигал паяк, с което влизат в нови допълнителни разходи.

Обиколки по министерствата

За да бъде още по-убедителен, Четин Казак заяви, че законодателите често посещават и изпълнителната власт, където също не били със специален статут при паркирането на автомобилите си.

“Често аз и всички колеги посещаваме по работа министерства, където също паркирането е затруднено, а ние все пак там вършим работа”, каза депутатът и за  пореден път подчерта, че идеята не била само негова.

Той даде за пример, че за последно е бил “по работа” в Министерството на земеделието – дългогодишен бастион на движението, както и в Министерството на регионалното развитие.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?