Четири български фирми ще наддават за укрепване на свлачището край Кранево

Четири български фирми ще наддават в международния търг за укрепване на свлачището край Кранево, съобщиха в сряда от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Офертите на кандидатите бяха отворени на 27 февруари. Най-ниската цена за строителните дейности - 751 415 евро - предложи консорциумът “ТРАНСИНЖСТРОЙ”. Това е и най-близката оферта до планирания максимален бюджет на проекта от 640 хил. евро (без ДДС), в които е включена и стойността на проектирането (40 хил. евро). 

Най-висока цена от 918 744 евро за спиране на свлачищните дейности в местността “Кипарис” край Кранево оферира варненската фирма “Пътища и мостове”.

Останалите две фирми – “Станилов” и “Валмекс” - предолжиха цена за изпълнение на строителството около 850 хил. евро.

Във всички ценови оферти е включен ДДС. Финансирането на проекта се осигурява от Европейската инвестиционна банка по проект “Бюлгария” за преодоляване на проблемите от свлачищата и ерозията на морския и дунавския бряг.

Свлачището се намира на 22 км. от Варна – на територията на село Осеново. То се намира в непосредствена близост до централния път, който свързва Варна с комплексите Златни пясъци и Албена. Според специалистите, нова активна дейност неминуемо ще засегне централния път и на практика ще изолира достъпа до северните черноморски курорти.  

Споделяне

Още от Имоти

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?