Четири години затвор за ултраса, който ослепи полицай на мача ЦСКА-Левски

Гергана Зашева, снимка МВР

Четири години трябва да лежи в затвора 26-годишният футболен ултрас Йордан Исаев, който причини тежка телесна повреда на полицая Гергана Зашева по време на дербито ЦСКА-София – "Левски" през юни м.г. Присъдата бе произнесена в петък от Софийския градски съд.

Съдът прие, че Исаев е нарушил грубо обществения ред и с действията си е осакатил полицай Зашева, която след инцидента вижда само силуети с едното око.

Футболният хулиган ще трябва да плати на пострадалата обезщетение в размер на 60 000 лева, реши Софийският градски съд.

Йордан Исаев бе осъден на шест години затвор, но от тях се приспадат две години, защото той призна вината си и делото се гледаше по съкратена процедура.

Инцидентът стана в почивката между двете полувремена на мача, който се игра на Националния стадион "Васил Левски". От сектор "Б", където е разположена агитката на "Левски"", беше хвърлена самоделна бомбичка, която счупи стъклена врата на един от изходите на стадиона. Разпръсналите се стъкла раниха двама полицаи - 24-годишната Гергана Зашева и колегата ѝ Петър Иванов.

Гергана Зашева претърпя сложна очна операция в столична болница за спасяване на зрението ѝ. От окото ѝ бе извадено парче стъкло. Колегата ѝ Петър Иванов се отърва с по-леки наранявания.

Заради инцидента бе проведена светкавична полицейска операция. Задържани бяха повече от 40 души, но след разпити всички те бяха освободени. В крайна сметка бе арестуван Йордан Исаев, който призна вината си.

Споделяне

Още от България