Четири кариерни форума за връщането на българите у дома през 2019 г.

Четири кариерни форума за връщането на българите у дома през 2019 г.

Четири кариерни форума – в Австрия, Германия, Великобритания и Холандия ще проведе Министерството на труда и социалната политика (МТСП) през тази година в опит да върне българите у дома.

Инициативата се провежда за втора поредна година и е насочена към българите, които учат, живеят и работят в чужбина. Те ще бъдат запознати с възможностите за стартиране или продължаване на своята професионална реализация в родината. , за да могат да вземат информирано решение за завръщане в България.

МТСП ще си партнира с Агенцията по заетостта, сдружение "Български кариерен форум", общини, работодателски организации, чуждестранни търговски камари при провеждането на трудовите борси.

Организаторите ще представят предимствата на трудовото и социалното ни законодателство, както и най-актуалното от политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България.

Първият за тази година кариерен форум "Австрийските фирми в България като работодател" ще се проведе на 23 януари във Виена. В срещата ще участват водещи австрийски инвеститори в България, сред които A1 Bulgaria, Palfinger, S&Т Bulgarien, EVN, Raiffeisenbank, Mondi Group, Dr. Pendl & Dr. Piswanger Bulgaria, Cargo-partner. Те ще разкажат за своята дейност и ще предложат интересни възможности за работа.

Събитието се организира от Службата по трудови и социални въпроси на МТСП към посолството на България във Виена и Външноикономическият офис на Стопанската камара на Австрия.

За участие е необходима регистрация.

Участващите фирми ще обявят свободни позиции за финансисти, счетоводители, специалисти в областта на човешките ресурси и маркетинга, както и професионалисти с интереси в сферата на логистиката, компютърните системи и технологиите, производството на хартия и целулоза.

Търсят се и специалисти, завършили професионална квалификация "Електротехника", "Топлоенергетика", "Автоматизация на производството".

Компаниите проявяват интерес към машинни инженери и млади хора, завършили специалност "Електроцентрали и мрежи", шлосери и специалисти с познания в управлението и контрола на металообработващи машини.

Предложенията на бизнеса не са концентрирани само в столицата и големите градове. На форума ще присъстват и компании от различни региони на България, се казва в съобщението на МТСП.

 

Споделяне

Още от Бизнес