Четири коли, оставени с работещ двигател, откраднати за ден в София

За един ден в София вчера са били откраднати четири леки коли, оставени от собствениците им с работещ двигател, съобщи БТА във вторник, позовавайки се на съобщение на МВР.

Вчера сутринта собственик на "Ауди А5" се разделил с колата си, след като я оставил работеща, докато затварял гаража си. Инцидентът на ул. "Каймакчалан" станал в рамките на десет минути. По идентичен начин била открадната "Мазда 5" от ул. "Детелина" в кв. "Филиповци". Нейният собственик оставил двигателя да работи, за да затопли купето и отишъл да заключи гаражната клетка. Връщайки се обратно, установил, че колата я няма.

Друг собственик е останал без автомобила си "Мерцедес CL 55 AMG". Снощи мъжът паркирал колата близо до бензиностанция на кръстовището на булевардите "Никола Габровски" и "Г.М. Димитров" и тръгнал да си купи цигари. Вървейки към бензиностанцията, видял собствената си кола да го задминава, шофирана от непознат. Кражбата била извършена в рамките на две минути, установили полицаите.

По подобен начин бил откраднат джип "Мерцедес ML 280 CD" пред зоомагазин в кв. "Драгалевци". Пътуващите в автомобила влезли да пазаруват и когато след минути се върнали, установили липсата му.

От МВР предупреждават шофьорите да бъдат особено внимателни и да не оставят без надзор автомобилите си с включен двигател дори за минута. Вчера следобед патрулиращи полицаи се натъкнали на шест леки коли с работещ двигател, докато собствениците им спокойно пазарували в голяма търговска верига. Служителите на реда реагирали адекватно и останали на паркинга, за да опазят от кражба автомобилите на небрежните граждани.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?