Четири нови инвестиции за над 30 млн. лв. са сертифицирани

Отличените със сертификатите компании, сн. МИ

Четири нови сертификата за инвестиции за над 30 млн. лв., които ще разкрият близо 600 нови работни места, бяха връчени от заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Така от началото на годината проектите, които са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите, стават девет. Обещаните инвестиции са за над 181 млн. лв., като се очаква те да разкрият нови 1254  работни места, се казва в съобщение на Министерството на икономиката.

"Теклас България" разширява производството си във Враца

След инвестицията в Кърджали, "Теклас-България" разширява производството си с нов завод във Враца. Той ще е за производство на каучукови и пластмасови съединения за автомобилната промишленост. Компанията ще вложи 22 млн. лв. собствени средства. Очакваните нови работни места са 500.

"Екоком Груп" разширява производството на храни

Проектът на компанията "Екоком Груп" ООД, която произвежда хранителни продукти,  предвижда изграждане на собствено предприятие в индустриалната зона на Божурище.

Новата фабрика ще бъде за производство на бактериални продукти на основата на култури микроорганизми. В нея ще бъдат инвестирани 4.5 млн. лв. Предвижда се да бъдат открити 28 нови работни места.

"Хайнип Логистик" ще строи складова база

Логистична и складова база ще изгради дружеството "Хайнип Логистик" в село Гурмазово, община Божурище.

Общата площ на складовите помещения е 3000 кв. м, които са предвидени за 4000 палети. Съоръжението ще има максимален годишен капацитет за над 48 хиляди палета.

Размерът на инвестицията възлиза на 4.5 млн. лв., а разкритите работни места са 10.

"Айсобар Комърс" с база за мултиканални доставки

Сертификат за инвеститор клас "А" получи и българското дружество "Айсобар Комърс". То  принадлежи към групата предприятия на японската Dentsu plc., след като през юни 2015 г. стана част от тяхната глобална дигитална агенция Isobar.

Основният предмет на дейност на дружеството е в сферата на високотехнологичните дейности от сектора на услугите - разработване и поддръжка на софтуер за електронна търговия, улесняващ управлението на поръчки при мултиканални дистрибутори.

Целта на инвестицията ще бъде разширяване на пазарния дял на Isobar Commerce и утвърждаване на лидерската ѝ позиция в сегмента чрез глобалния център за компетентност за Salesforce Commerce Cloud.

Инвестицията от 381 000 лв. ще бъде направена в София. Очакванията са да бъдат разкрити 50 нови работни места.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?