Четири проекта в информационните услуги ще инвестират над 6.5 млн. лв.

Четири проекта в сферата на информационните услуги ще инвестират над 6.5 млн. лв. и ще бъдат разкрити над 660 работни места. Това съобщи зам.-министърът на икономиката Ана Янева.

"Експириънс България" поличи сертификат за първокласен инвеститор – клас "А" за проекта си "Оптимизиране и развитие на бизнес процеси и висококачествени решения".

Това е вторият инвестиционен проект, който получава този сертификат от началото на годината, като в процес на сертифициране са още 3 проекта в сектора на информационните услуги.

В българския клон на една от големите компании в областта на информационните услуги "Експириънс" работят 300 души, а с реализацията на новия проект ще бъдат наети още 150 висококвалифицирани специалисти. Това е положителна оценка за България, за бизнес климата, условията за инвестиране и професионалния опит на българските специалисти, посочи зам.-министър Янева.

"Експириън България" е успешен пример за високо технологична компания, развиваща и разширяваща дейността си у нас вече 10 години. Услугите, които предоставя са аналитични, консултантски и маркетингови и подпомагат бизнеса да взима по-добри управленски решения.

Тази година държавата ще даде 20 млн. лева за иновации. От началото на февруари стартира седмата сесия на Националния иновационен фонд.

Още от Бизнес

Защо Слави Трифонов не успя да регистрира партията си?