Четири столични квартала без парно заради авария

Сн. БГНЕС
Авария в района, отопляван от ТЕЦ "Земляне", остави без парно и топла вода хиляди домакинства в четири столични квартала тази сутрин, съобщи бТВ. Аварирал е главен топлопровод.

Според справка в сайта на столичната "Топлофикация" засегнати са всички абонати в "Стрелбище", "Белите брези" и "Красно село", както и жителите на "Гоце Делчев" в карето между бул."България", ул."Славовица", ул."Луи Айер", ул.”Хенрих Ибсен”, бул.”Гоце Делчев”.

Към момента няма информация кога топлоподаването ще бъде възстановено. Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че се надява парното и топлата вода да бъдат пуснати в нощта на понеделник срещу вторник.

Няма информация и каква точно е причината за аварията.

Във всички детски градини е осигурено отоплението и заниманията протичат по график, съобщиха от Столичната община. В училищата – Втора английска гимназия, 73 СУ, 104 СУ и 126 СУ – учебните часове са намалени и директорите следят температурите в класните стаи. Ако училищата останат без парно и във вторник, часовете може да бъдат отменени.

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) изиска "Топлофикация- София" да предостави на енергийния регулатор подробна информация за възникналия проблем. В срок до 2 дни дружеството трябва да информира комисията за характера на аварията, периода на спряно топлоподаване, броя на засегнатите клиенти, начина, по който са уведомени и предприетите мерки за отстраняване на аварията. След получаването на исканата информация КЕВР ще прецени необходимостта от предприемане на последващи действия, с цел гарантиране на качеството на предоставяните услуги на клиентите на столичното топлофикационно дружество, пише в съобщението на комисията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?