Четири жертви на катастрофи за по-малко от денонощие

Четирима души загинаха, а над двадесет са ранените при серия от тежки катастрофи за последното денонощие.

 

Най-кървавият инцидент се случи в петък рано сутринта в района село Цар Симеонов, Видинско. При него загинаха две жени, а седемнадесет други бяха ранени.

 

Сигналът за произшествието е получен около 7.00 часа. Двете жертви са на 35 и 55 години. Инцидентът се е случил, след като шофьорът на товарен бус, в който са пътували 19 души, отиващи да берат билки във Видинско, е загубил контрол, ударил се е в дърво и се е преобърнал .

 

Останалите 17 пътници са в спешното отделение на видинската болница. Най-вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост и претоварване на микробуса. Заради инцидента движението по пътя Лом - Видин бе затворен за няколко часа в посока Видин.

 

Шефът на областната дирекция на полицията във Видин Константин Джунински коментира, че бусът е превозвал неправомерно хора. Шофьорът е тестван за алкохол, но резултатът е бил отрицателен.

 

По първоначални сведения автобусът не е успял да вземе един от завоите, отишъл е в лявата лента и там се е преобърнал в дерето край пътя. Микробусът е на частно лице от село Арчар.

 

Четири часа по-късно жена почина при челен удар с ТИР с българска регистрация и лек автомобил "Мерцедес", също с българска регистрация. Катастрофата се случи на път между разклона между селата Мандра и Козлец, Хасковско. Шофьорът на ТИР-а, който е превозвал жито, не е пострадал. Сигналът за катастрофата е подаден около 11.30 часа.

Жертви и пострадали имаше и при други два нелепи инцидента по българските пътища. В четвъртък вечерта автокран с предполагаемо тегло 40 тона се заби в сграда на филиала на Русенския университет в Раград. Загинал е шофьорът на машината. Причината е, че кранът се е спускал с твърде голяма скорост по пътя от Търговище към Разград и не успял да спре.

 

Вторият нелеп инцидент се случи край Банско, след като лекотоварен камион бе блъснат от теснолинейка. Двама души са пострадали.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?