Четири жертви при при експлозия на автобус в Украйна

Четири жертви при при експлозия на автобус в Украйна

Четирима загинаха и 21 са ранени при експлозията на автобус, натъкнал се на мина на селски път край град Артьомовск в Украйна, съобщи Франс прес, позовавайки се на регионалната полиция.

Осем от ранените са настанени в болница в Артьомовск, заяви началникът на полицията на Донецка област Вячеслав Аброскин.

Според верните на Киев власти автобусът с цивилни пътници се е взривил снощи край контролирания от украинските сили Артьомовск, на около 50 км от Донецк - крепост на проруските сепаратисти.

"Нарушавайки режима на проверки, през нощта автобусът с 26 души се е опитал да избегне нашия контролен пост, излязъл е от пътя и е попаднал на вражеска мина", обясни пресслужбата на украинските военна операция в източната част на страната.

През януари украинските власти въведоха система на проверки, даваща възможност на жителите да минават от зона, контролирана от редовните сили, в зона под контрола на проруските бунтовници.

Получаването на разрешително обаче отнема много време, изисква куп документи, а често и плащане на подкуп, отбелязва АФП.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?