Четиридесет и двама загинали и хиляди блокирани в Мексико заради тропически бури

Четиридесет и двама загинали и хиляди блокирани в Мексико заради тропически бури

Две силни бури, идващи от Тихия океан и от Мексиканския залив, удариха едновременно Мексико, причиниха смъртта на 42 души и блокираха 40 000 туристи в луксозния курорт Акапулко, съобщи Ройтерс, като се позова на властите.

Тропическата буря Ингрид удари северната част на източното крайбрежие на Мексико, което принуди частичното спиране на петролодобива. Тропическа буря Мануел връхлетя върху тихоокеанското крайбрежие и наводни популярния туристически курорт Акапулко.

Въпреки че силата на Ингрид и Мануел намаля, те продължават да носят проливни дъждове, при които загинаха най-малко 42 души в щатите Веракрус, Гереро, Пуебла, Идалго, Мичоакан и Оаксака.

Свлачища затрупаха къщи и един автобус в източния щат Веракрус, а хиляди бяха евакуирани от наводнените области и отведени във временни подслони.

Кметът на Акапулко Луис Валтон съобщи пред журналисти, че 40 000 туристи са блокирани в града. Само в този курорт са загинали най-малко 21 души при срутванията на сгради и пътищата, които са се превърнали в буйни реки, заяви Константино Гонсалес, служител на службите за борба бедствията в щата Гереро.

Споделяне

Още от Свят