Четирима българи са задържани за трафик на деца в Гърция

Четирима българи са задържани в Гърция по подозрения, че са участвали в мрежа за трафик на деца, съобщи БНР в петък. Едно от бебетата, новородено на около две седмици, е било откраднато от биологичната му майка.

Потърпевшата е българка, която си е оставила детето на нейна позната за няколко часа, докато подаде документи в дипломатическата мисия в Солун за връщане на детето в България. Докато майката си урежда документите, нейната позната, също българка, открадва детето и го продава на човек от мрежата за 6500 евро.

Веднага е подаден сигнал до полицията, която арестува две българки в кантора на нотариус в Атина, където са подписали декларация, че детето е на една от арестуваните и тя е съгласна на осиновяване. В крайна сметка детето е върнато на майка му.

Впоследствие е разбит и каналът за трафик на деца, като са задържани още двама българи, заподозрени като негови организатори. Издирват се още няколко лица, участвали в схемата. Българите са единствените чужденци в Гърция, които продават децата си, коментират гръцките медии, цитирани от БНР.

Споделяне

Още от Балкани