Четирима българи загинаха при катастрофа в Румъния

Четирима българи са загинали през нощта срещу петък при катастрофа в югозападната част на Румъния, съобщи агенция Медиафакс, цитирана от БТА.

Телевизия „Реалитатя” съобщава, че загиналите са млади хора между 17 и 35 години и че вина за катастрофата има българският шофьор, който е извършил неправилно изпреварване, ударил се е в автомобила, който е идвал в насрещното платно, след което българската кола - рено „меган”, се е преобърнала на тавана си.

От местната полиция съобщиха, че българският шофьор се е опитал да изпревари камион на път с опасни завои, без да види, че насреща идва джип. На мястото на катастрофата са пристигнали и пожарникари, тъй като от българския автомобил се е стичал бензин и е имало опасност от избухване на пожар.

Инцидентът е станал малко след полунощ близо до селището Тътъръщ на 40 километра западно от град Дева, в окръг Хунедоара в югозападната част на Румъния.

Това е най-тежката катастрофа, станала тази година по пътищата на окръг Хунедоара, каза за агенция Ромпрес полицейският говорител Богдан Ницу.

Шофьорът на втория автомобил с букурещка регистрация, е леко ранен. Българите са пътували от град Дева към град Арад.         

 

Споделяне

Още от Балкани