Четирима британци са арестувани в Китай

Четирима британци са арестувани в Китай

Четирима британци са арестувани в Китай, съобщи британското посолство в Китай, предадоха световните агенции.

Новината бе съобщена два дни, след като местните власти обявиха, че са задържали 16 чужденци по случай, свързан с наркотици. Британското посолство не съобщава нищо за обстоятелствата, при които са арестувани четиримата британци. Арестите са извършени в Източен Китай.

В сряда полицията в Сючжоу в източната провинция Цзянсу съобщи, че в езиково училище в града са били задържани 19 души заради наркотици, като от тях 16 са чужденци. Сред задържаните имало 7 чужди преподаватели и 9 чужди ученици, поясни тогава полицията, без да казва каква е националността на задържаните. Днес британското посолство не уточнява дали четиримата британци са сред задържаните в сряда.

Компанията Едюкейшън фърст, базирана в Швейцария и ръководеща верига езикови училища в Китай, потвърди тази седмица, че има случай на наркотици в едно от училищата ѝ в Сючжоу.

Потреблението на наркотици в Китай се наказва с тежки присъди, а трафикът на дрога често пъти е наказван със смъртна присъда.

Отношенията между Китай и Великобритания са обтегнати в последните месеци, отчасти заради призивите на британски представители към Китай да спазва споразумението за бившата британска колония Хонконг, обхваната от протести през миналите седмици, както и заради критиките на британски представители за ситуацията с човешките права в Китай.

Споделяне

Още от Свят