Четирима генерали се пенсионират, търси се шеф на военното разузнаване

Правителството предлага на президента да освободи, считано от 1 септември, от длъжност и от военна служба поради достигане на пенсионна възраст четирима висши офицери. Това са началникът на сухопътните войски генерал-лейтенант Иван Добрев и неговият първи заместник - генерал-майор Димитър Димитров, заместник-командващият на Съвместното оперативно командване (СОК) контраадмирал Симеон Цеков и директорът на служба "Военна информация" генерал-майор Пламен Студенков.

Предложенията са одобрени на правителственото заседание в сряда.

За началник на сухопътните войски (СВ) се предлага генерал-майор Стефан Василев, който от февруари 2008 г. до юни 2009 г. беше началник на щаба на СВ.

За първи зам.-началник на СВ е определен бригаден генерал Нейко Ненов.

Полковник Златко Златев се предлага за командир на 24-та вертолетна авиационна база. Той заменя на поста досегашният командир бригаден генерал Стефан Петров, който е номиниран за назначаване на международна длъжност в щаб на НАТО.

Ръководството на Министерството на отбраната все още не е излязло с официално предложение за наследник на Пламен Студенков на поста директор на военното разузнаване. Очаква се това да стане в близките седмици.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?