Четирима инспектори по транспорта са обвинени като престъпна група за подкупи

Специализираната прокуратура повдигна в четвъртък обвинения за корупция на четирима служители от Регионална дирекция "Автомобилна администрация" във Велико Търново. Конкретните обвинения са за участие в организирана престъпна група за подкупи и изнудване чрез злоупотреба със служебно положение.

Четиримата бяха задържани в сряда при операция на ДАНС и спецпрокуратурата. Това са регионалният директор на дирекцията Петър Петров, който е сочен за ръководител на престъпната група. Неговите подчинени Любен Мерджанов, Валентин Христов и Станислав Марков са обвинени като участници в престъпната група.

Според събраните до момента доказателства престъпната структура е действала поне от април 2014 година. Те са обвинени в събиране на подкупи по определена тарифа от автомобилни школи, пунктове за годишни технически прегледи, транспортни фирми и от контрола по пътищата.

По делото са извършени претърсвания и изземвания на пари и други доказателства в няколко града на територията на областите Велико Търново и Варна. Специализираната прокуратура е наредила четиримата да останат в ареста за 72 часа. След това ще им бъде поискано постоянното задържане.

Споделяне

Още от България