Четирима кандидати за лидерския пост в СДС

Четири кандидатури за председател на СДС са заявени официално до изтичането на определения от Националния съвет срок за представянето им - 5 юли, съобщи председателят на мандатната комисия, подготвяща националната конференция на 15 юли Христо Кирчев.

Кандидатите са Стефан Иванов, Йордан Бакалов, Пламен Юруков и Драго Михалев.

Общинският съветник в София Стефан Иванов е номиниран от областните организации на СДС в София и Видин, депутатът Йордан Бакалов - от областния съвет на СДС в Пловдив, бизнесменът и президент на компания „Спетема кафе” Пламен Юруков - от областния съвет на СДС във Велико Търново, а Драго Михалев - от общинската организация на СДС в столичния район "Искър".

На заседанието си на 5 юни Националният съвет на СДС определи краен срок - 5 юли, в рамките на който трябва да се представят кандидатурите за председателския пост на СДС. Според Христо Кирчев обаче по устава на партията кандидатури могат да се издигат до 12 юли.

Имената на кандидатите за председател на партията ще бъдат публикувани на интернет страницата на СДС, заедно с техните управленски програми.

Споделяне

Още от България