Четирима министри бранят европарите за магистрала "Струма" в Брюксел

До края на годината се очаква да бъде одобрена апликационната форма

Четирима министри бранят европарите за магистрала "Струма" в Брюксел

До края на годината ще бъде одобрен формулярът за кандидатстване за финансирането на лот 3.1 и 3.3 от магистрала "Струма" от Европейската комисия.

Това е било съобщено на провелата се в Брюксел среща с европейските комисари по регионална политика Корина Крецу и по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела с министрите на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Николай Нанков, на околната среда Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство в понеделник.

По време на срещата е било представено процедурното изпълнение на проекта.

"Управляващият орган на оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" поема ангажимент да прегледа и съгласува апликационната форма за лот 3.2 - участъкът между Крупник и Кресна, в максимално кратки срокове и да я изпрати своевременно за одобрение от ЕК", е казал министър Московски след края на разговорите с двамата еврокомисари.

За да се спазят всички срокове, експертите от Агенция "Пътна инфраструктура" трябва да подготвят формуляра за кандидатстване за финансирането до края на януари 2018 г., е допълнил той.

Московски е коментирал, че изборът на вариант за изпълнението на най-сложния участък на магистралата, дава увереност, че няма да бъдат загубени осигурените средства за изграждането на магистралата от оперативна програма "Транспорт".

В края на годината се очаква европейските комисари Корина Крецу и Кармену Вела да посетят България, за да се запознаят на място с напредъка по проекта за изграждане на магистрала "Струма".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес