Четирима наказани полицаи след шумния купон на пловдивския общинар

Кирил Търев

Началникът на Шесто райнно управление в Пловдив и трима полицаи са наказани след шумния купон на пловдивския общински съветник Кирил Търев. Това става ясно от писмо на вътрешния министър Христо Терзийски до лидера на НФСБ Валери Симеонов. Той подаде сигнал до шефа на МВР, защото униформените не спрели купона. От силовото ведомство не са съобщавали за наложените наказания. Информацията бе разпространена от НФСБ.

Рожден ден с Галена и Алисия

Партито за 30-годишния юбилей на Търев бе проведено в нарушение на абсолютно всички противоепидемични мерки. След избухналия скандал от пловдивското заведение "Сохо" обясниха, че отдали помещенията си за частно парти. Там се бяха озовали 70 човека от компанията на Търев, а в социалните мрежи бяха публикувани клипчета с участието на фолкпевиците Галена и Алисия.

Самият рожденик обясни, че заведението има капацитет за 400 души, а неговите гости били 70, т.е. мерките се спазвали.

"Превърна се в хубав рожден ден благодарение на мои приятели. Аз не мисля, че съм направил нещо лошо, че съм се събрал за 30-ия ми рожден ден със 70 човека в заведение за 400 човека, всички мерки бяха взети", обясни общинският съветник от земеделски съюз "Александър Стамболийски".

Партито не бе спряно и след неколкоратни обаждания на тел. 112 от възмутен гражданин. Очевидец твърдеше, че на купона са присъствали местният шеф на "Напоителни системи" и един от заместник кметовете.

Три акта и четири наказания

По сигнала на Симеонов е била образувана проверка, става ясно от писмото на Терзийски. Изискани са записи от охранителни камери, както и от обажданията до тел. 112. Установени са дисциплинарни нарушения на трима служители и началника на районното. Те са наказани с "порицание" за срок от шест месеца.

На управителя на клуба са съставени два акта – един за неизпълнение на полицейско разпореждане да спре музиката и втори – за неизпълнение на заповедта на здравния министър за противоепидемичните мерки. Написан е още един акт, но вече от пловдивския инспекторат.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?