Четирима непълнолетни признаха за убийство в Стара Загора

Четиримата непълнолетни ученици от Стара Загора са направили пълни самопризнания, че са убили 85-годишния Милко Златев, съобщи за БНР следователят Илчо Петров. Това са деветокласниците Виктория Начева, Мария Нешкова и Дончо Топалов от средното училище в квартал "Железник" в Стара Загора и Боян Кънев - ученик от 10 клас на Професионалната гимназия по електротехника.

Четиримата са били разпитани пред съдията Красимир Рачев в присъствието на техните адвокати и на представител от Детската педагогическа стая. Според Илчо Петров, 80 % от ограбените вещи на убития са открити в таванското помещение на едно от децата. Събраният доказателствен материал е достатъчен, за да бъдат повдигнати обвинения по член 199 от Наказателния кодекс за грабеж, придружен с убийство.

Днес или утре прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за непълнолетните извършители на престъплението. Следователят каза, че по случая е изпратено официално писмо до общинската служба за закрила на детето. Според нейния началник Калоян Дамянов в службата все още не са получили това писмо, а знаят за случая от полицията. Вчера Калоян Дамянов се е опитал да се свърже с окръжния прокурор, за да получи разрешение за среща с четирите деца, но не е успял.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?