Четирима официални кандидати за лидер на НДСВ, още толкова са номинирани

Четирима кандидати са официалните кандидати за лидерския пост в партия Национално движение за справедливост и възход (НДСВ), която бе основана от Симеон Сакскобургготски. Конгресът на партията ще се състои на 27 октомври и на него трябва да бъде избран председател след подадената оставка на Христина Христова след парламентарните избори.

Стефан Кенов – секретар на НДСВ и председател на Младежкото НДСВ, Георги Найденов – председател на Съвета на НДСВ по икономика и финанси, Любка Качакова – общински съветник на НДСВ в СОС, и Антония Първанова – евродепутат на НДСВ (по реда на заявяване на кандидатурите), потвърдиха, че ще участват в надпреварата за председател на НДСВ, съобщиха от партията.

Членовете на Националния съвет на партията препоръчаха на кандидатите за председател да представят кратка автобиография и резюме на визията си за развитие на партията. Визиите на кандидатите за председател на НДСВ могат да бъдат прочетени на страницата на партията. (www.ndsv.bg).

Сред останалите номинирани са Христина Христова – досегашен председател, Станимир Илчев – евродепутат, Минчо Спасов – бивш председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, Соломон Паси – бивш външен министър в кабинета "Сакскобургготски".

Според Устава на НДСВ няма краен срок за издигане на кандидати за председател, затова е възможно до конгреса да има и други кандидатури.

Споделяне

Още от България