Четирима претендират за лидерския пост в НДСВ

Четирима са кандидатите да заместят досегашния лидер и основател на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Това са бившият евродепутат Биляна Раева, настоящият член на партийното ръководство Илия Лингорски, както и бившите министри Николай Василев и Христина Христова, съобщиха в понеделник от пресцентъра на партията.

Четиримата са подали в срок своите концепции за това как да се развива партията през следващите 4 години. Концепциите могат да се видят на сайта на движението.

Новият лидер на НДСВ ще бъде избран на 28 ноември, когато ще се проведе Петият извънреден конгрес. Сегашният председател Симеон Сакскобургготски подаде оставка веднага след изборния провал на НДСВ, което беше във властта 8 години, а през юли тази година не успя да прескочи 4-процентната бариера за влизане в парламента.

Във времето до конгреса ще се проведат 6 регионални партийни събрания, на които кандидатите за лидери лично ще представят своите концепции и ще дискутират своите предложения с участниците в срещите, пише още в съобщението от "Врабча“ 23.

Споделяне

Още от България