Четирима руснаци и един турчин загинаха при катастрофа на хеликоптер в Истанбул

Най-малко петима души са загинали след като пътнически хеликоптер, превозващ бизнесмени, се е разбил в телевизионна кула в Истанбул, съобщиха турски медии. Хеликоптерът S-76, който е собственост на холдинга Eczacibasi, се разбил в петък преди обед на автомагистрала в европейската част от мегаполиса в условията на гъста мъгла. На борда е имало седем души – двама пилоти и петима пътници.

Четирима от загиналите са руски граждани, а единият – турски, потвърдиха от компанията. Двама души са оцелели, но са ранени.

Загиналият турски гражданин е Салим Озен, генерален директор на VitrA (руското подразделение на холдинга Eczacibasi), а четиримата руснаци са Александър Ванин, Игор Кочергин, Людмила Чурова и Елена Бадрага.

Катастрофата е станала в 11.21 ч. местно време в петък, след пет минути след като хеликоптерът е излетял от летище "Ататюрк" в Истанбул. Бизнесмените са пътували към предприятия на компанията Bozüyük, намиращи се в северозападната турска провинция Билечек, където имали планирана среща в 12 часа.

Предполага се, че катастрофата е станала заради гъста мъгла.

Споделяне

Още от Свят