Четирима задържани за взрива в Разлог

Четирима задържани за взрива в Разлог

Четирима души са задържани, заподозрени за взрива в Разлог, при който във вторник загинаха майка и петгодишното ѝ дете и тежко пострада по-малкото дете, което е на две години. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

За единия от задържаните имаме повече основание да смятаме, че е съпричастен към случилото се, добави Цветанов. Според него подобно брутално посегателство е свързано с престъпна дейност. Според Дарик радио арестуваните са арменци. 

Експозията стана около 8 часа сутринта във вторник, когато жената е отворила вратата на гаражната си клетка. Предполага се, че взривът е задействан чрез мобилен телефон. Гаражът и взривената кола са собственост на 37-годишния криминално проявен Явор Мандражиев, регистриран в полицията за множество криминални действия – измами, рекет, незаконно преминаване на границата.

Цветанов съобщи още, че бизнесменът Явор Мандраджиев е бил по-разговорлив в късния следобед вчера и е съдействал на полицията.

През цялата нощ лекарите от "Пирогов" се бориха за живота на пострадалото при взрива дете. В момента състоянието му е относително стабилно.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?