Четирима загинаха в тежка катастрофа с автобус от Турция за България

Четирима загинаха в тежка катастрофа с автобус от Турция за България

Четирима загинаха и 27 бяха ранени при катастрофа на автобус, превозващ пътници от Турция за България, съобщи "Фокус". Пътническият автобус, движещ се по направлението Турция - България, катастрофира на няколко километра преди граничния пункт Дерекьой в Турция.

По данни на турската полиция водачът на автобуса е изгубил контрол над превозното средство заради снега, автобусът се е преобърнал и е паднал от 20 метрa височина в дерето до пътя. Четирима от пътниците са загинали на място, а броят на ранените е 27. Турските медии съобщават, че 10 от ранените пътници са български граждани. 

Катастрофата е станала около 12.00 часа на обяд, съобщи Илиян Янчев, кмет на Община Малко Търново.
 
Пътниците в автобуса са били 31. След инцидента те са закарани и прегледани в болницата в Къркларели (Лозенград). Деветима от ранените са били в тежко състояние. Седем от тях са оставени на лечение. Двама, които са с по-тежки травми, са транспортирани в болницата в Одрин. Останалите прегледани пътници от автобуса са освободени да се приберат в България.
 
Представители на българското Генерално консулство в Одрин тръгнали към мястото на инцидента. Те са в оперативен контакт с турските власти. Предстои да се изясняват обстоятелствата за тежкия инцидент. Представителите на Генералното консулство в Одрин ще окажат необходимото съдействие на място.
 
Tурската държавна телевизия съобщи имената на жертвите - Али Якуп Билал - 64-годишен, Ведат Джан на 57 години, Айтен Биргюл на 53 години и Анъл Гюл на 10 години. От Министерство на външните работи съобщиха, че двама от загиналите са български граждани, останалите двама - турски. Ранени са около 30 от пътниците, 10 от тях са български граждани.
 

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?