Четирима загинали и зам.-министър в кома на пътя София –Варна

Четирима души са загинали, а трима са ранени при тежка катастрофа край ловешкото село Микре, станала в петък около 17.35 часа, съобщиха от МВР.   Катастрофата става точно 24 часа след като край град Бяла, Русенско, автобус падна в Янтра. Тогава загинаха 18 души, а 13 бяха ранени.

Сред пострадалите край Микре са зам.-министърът на финансите Нахит Зия и шефът на Агенцията за финансово разузнаване Васил Киров, които са пътували със служебната кола на Киров, уточниха от Министерството на финансите (МФ).

Двамата са настанени в болницата в Ловеч. Зия е с тежка черепно-мозъчна травма и е в кома. Състоянието на Киров е по-добро.

По спешност са извикани неврохирурзи от Плевен, той като гъстата мъгла не позволява пострадалият зам.-министър да бъде транспортиран с хеликоптер до София. Към Ловеч пътува и реанимобил.

Катастрофата е станала, когато микробус е изпреварвал товарен автомобил. Връщайки се в лентата, бусът удря лека кола тойота, която се блъска челно в аудито на Зия и Киров.

По първоначална информация при удара са загинали две жени и двама мъже, които са се возели в тойотата.

Движението по главния път София – Варна е спряно и са се образували огромни задръствания. Пътуващите за Варна минават през Угърчин и Ловеч, а в обратна посока движението е отклонено през Ябланица.

Споделяне

Още от България